يا خاكشير را در آب يخ و شكر حل كرده بدهند. مبتلايان به زخم معده و اثنى عشر مى توانند تا بهبودى كامل روزانه صبح ناشتا و شب از جوشانده زير استفاده نمايند. داروهائى كه در بدى هضم معده به علت گرمى مزاج گفته شد در اينجا مى تواند مصرف شود. همچنين داروهاى مؤثر در سوءهضم نيز در اينجا اثر درمانى دارد. نرم كوبيده بعد از هر غذا يك قاشق چايخورى در گلاب حل كرده ميل نمايند. علاوه بر رعايت نكات فوق بايستى باديان را نرم كوبيده با گل قند بعد از غذا ميل كنند يا 5 گرم هيل غرابى را نرم كوبيده با گلاب مصرف نمايند. 10 گرم برگ نعناع را جوشانده آب آنرا سه روز بعد از هر غذا ميل كنند: يا پودينه را نرم كوبيده با هيل غرابى و گلاب بعد از غذا مصرف نمايند. در اينجا مقصود از خونى است كه مبداء آن زخمهاى معده و اثنى عشر است و در اثر پاره گى يكى از عروق معده يا اثنى عشر خونريزى شروع مى شود. نوزادان از بدو تولد تا 6 ماهگي و از 6 ماهگي تا يك سالگي به ترتيب به 5 و 6 ميلي گرم نياسين در روز نيازمند هستند. حداكثر نياز به نياسين در پسرهاي سنين 15 تا 18 سال به ميزان 20 ميلي گرم در روز مي باشد. اين ميزان در سنين 19 تا 50 سالگي به 19 ميلي گرم در روز كاهش مي يابد. خانمها در سنين 11 تا 50 سالگي به 15 ميلي گرم نياسين نيازمندند. و اين ميزان طبيعتا در خانمهاي باردار و شيرده بالا مي رود. چه بخوريم تا به كمبود نياسين مبتلا نشويم؟ گوشت قرمز، ماهي و مرغ منابع اصلي نياسين هستند. مقداري نيز در سبزيها وجود دارد. نياسين موجود در دانه هاي باسبوس و كامل به صورت باند شده مي باشد كه سبب مي گردد بيشتر آن (تا 70 درصد) از نظر بيولوژيكي (زيستي) غير قابل دسترس گردد. اما همان گونه كه ذكر شد در محيط قليايي از حالت باند شده خارج مي شود. مكزيكيها غذايي به نام تورتيلا دارند كه از خواباندن ذرت در آب آهك تهيه مي شود، لذا هرگز به كمبود ويتامين 3B مبتلا نمي شوند. كودكاني كه كمبود پروتين دارند پوست نازكي داشته، عضلات ضعيف و چروكيده اي دارند و آلبومين خونشان كمتر از حد طبيعي خواهد بود. توجه داشته باشيد كه زيادي پرو تئين نيز براي بدن ضرر دارد. بدن بيماران كليوي و كبدي، قادر به تبديل پرو تئين اضافي به اوره و دفع آن از راه كليه نبوده و سنگ هاي كليه شكل مي گيرند يا در اين افراد مسموميت اورميك ايجاد مي شود. گوشت قرمز (گاو، گوسفند و بوقلمون) توليد كننده انرژي و منابع غني از پرو تئين، فسفر، آهن و ويتامين B هستند. ماهي ها نيز مانند گوشت قرمز منابع غني از فسفر، آهن، گوگرد، يد، مس و پروتئين هستند. انواع سالمون، قزل آلا، حلوا از مهمترين منابع غني اين ماده مي باشند. انواع لبنيات (شير، ماست و…) منابع غني از پروتئين، كلسيم، ويتامين D و فسفر هستند. يك عدد تخم مرغ مي تواند مقدار ۲۹ گرم از نياز روزانه يك فرد به پرو تئين را تأمين كند. اين نوع شكستگي در مراحل اوليه در راديوگرافي ساده ديده نميشود و راه تشخيص آن ام آر آي و يا اسكن راديوايزوتوپ است. استئوپروز يا پوكي استخوان ميتواند موجب درد استخوان در محلي شود كه دچار ضعف و سستي شده است. استئومالاسي هم كه به علت كمبود كلسيم و ويتامين دي ايجاد ميشود ميتواند موجب ضعف و بدنبال آن درد استخوان شود. استئوميليت يا عفونت استخوان ميتواند علت درد آن باشد. وقتي عفونت استخوان حاد است تشخيص آن راحت تر و واضح تر است. با اين حال عفونت هاي مزمن استخوان ميتواند موجب دردهايي شود كه تشخيص آن مشكل تر است. آزمايشات پاراكلينيكي و روش هاي تصويربرداري ميتواند به تشخيص علت درد كمك كند. تهاجم سلول هاي سرطاني به استخوان ميتواند موجب درد آن شود. سرطان استخوان ممكن است اوليه باشد يعني منشا سرطان از خود استخوان باشد. در بعضي موارد هم سرطان استخوان متاستاز از نواحي ديگر است. در اين موارد بافت ديگري از بدن سرطاني ميشود و سپس تهاجم اين سلول ها به استخوان ها موجب درگير شدن آنها و درد استخواني ميشود. سرطان هايي مانند لوسمي يا سرطان خون هم ميتواند موجب درد استخوان شود. وقتي به عللي خونرساني به استخوان متوقف ميشود استخوان دردناك ميگردد. بطور مثال در آنمي داسي شكل به علت انسداد مسير جريان خون مويرگي به قسمت هايي از استخوان، درد استخوان ايجاد ميشود. اين درد ها ميتواند بصورت حملاتي از درد باشد كه شدت آن كم و زياد ميشود. پزشك براي تشخيص علت درد استخوان ابتدا با بيمار صحبت كرده و از او اطلاعاتي راجع به مشخصات درد و سابقه مشكلات ديگر را ميگيرد. سپس محل درد و كل بدن را معاينه ميكند. بررسي هاي آزمايشگاهي و تصويربرداري هايي مانند راديوگرافي، سي تي اسكن و ام آر آي به تشخيص علت درد استخوان كمك ميكند. يك فنجان سالاد تُن حاوي ۵/۸ گرم اسيد چرب است. چرا بدن به پتاسيم نياز دارد: پتاسيم يك الكتروليت ضروري براي بدن است كه نقش آن كنترل فعاليت الكتريكي قلب است. وجود پتاسيم براي ساخت پروتئين و ماهيچه ضروري است و نبود آن، فرايند تبديل كربوهيدراتها به انرژي را با مشكل مواجه ميكند. از كجا دريافت كنيم: يك سيبزميني پختهي شيرين متوسط شامل حدود ۷۰۰ ميليگرم پتاسيم است. رب گوجهفرنگي و گوجهفرنگي خام، گوشتقرمز، مرغ و ماهي نيز سرشار از پتاسيم هستند. چرا بدن به اين ويتامين نياز دارد: ريبوفلاوين يكي ديگر از ويتامين هاي هم خانوادهي گروه B است. ريبوفلاوين يك نوع آنتياكسيدان است كه در تقويت سيستم ايمني بدن براي مقابله با بيماريها، توليد انرژي و ساخت سلولهاي قرمز خون نقش مهمي دارد. از كجا دريافت كنيم: جگر گاو سرشار از ريبوفلاوين است. جگر دوست نداريد؟ غلات غني شده يكي ديگر از گزينههايي است كه ميتواند نياز بدن شما را به اين ويتامين تأمين كند. چرا بدن به سلنيوم نياز دارد: سلنيوم يك مادهي معدني با خاصيت آنتياكسيداني است. نياز بدن به اين مادهي معدني بسيار كم است، اما همين ميزان اندك هم نقش مهمي در محافظت از بدن در برابر بيماريهاي مزمن بر عهده دارد. اين مادهي معدني در تنظيم عملكرد تيروئيد و سيستم ايمني بدن نقش دارد. از كجا دريافت كنيم: شش تا هشت آجيل برزيلي در حدود ۷۷۷ درصد از نياز روزانهي بدن شما را تأمين ميكند. بايد توجه داشت كه ميزان زياد آن نيز براي بدن مضر است و دريافت بيش از نياز بدن ممكن است موجب بيماري شود. چرا بدن به اين ويتامين نياز دارد: تيامين كه نام ديگر آن ويتامين B1 است، در شكستن كربوهيدراتها و تبديل آن به انرژي نقش دارد. همچنين يك مادهي مفيد براي حفظ عملكرد خوب مغز و سيستم عصبي است. از كجا دريافت كنيم: مانند ريبوفلاوين، مخمر خشك يكي از منابع غني اين ويتامين است. اگرچه شايد شما ترجيح ميدهيد از دانهي كاج يا سويا براي دريافت ويتامين B1 استفاده كنيد.
تا كنون نظري ثبت نشده است